Mjød er ikke en øl, som fluesvampespisende vikinger med bronzealderhjelme hældte i sig før en voldtægtsdomineret tur over Nordsøen.

Mjød er en vinøs drik brygget med honning som hovedbestanddel, en honningvin. Den har højst sandsynligt været udbredt i det meste af verden, da man har både honning fra bier og vildtgær i det meste af verdenen.

Desværre har den ovenstående stereotype fremstilling fanget an og mjøden er af uransagelige årsager næsten forsvundet fra vores nuværende madkultur.

Mjød er en eksklusiv drik alene af det faktum, at bierne møjsommeligt hver især har fremstillet honningen, som den er brygget på.

Petersen & Sønner brygger efter konceptet omkring at behandle honningen så nænsomt som muligt, så alle de komplekse smagsindtryk bevares i det færdige produkt. Desuden gæres og lagres der på egetræsfade for at sikre gæren de optimale betingelser, når den overlades til at skabe en mjød, der smager godt, og repræsenterer den kærlighed vi har lagt i den. Desuden bliver modningen helt unik.
Der tilsættes desuden ikke svovl eller klaringsprodukter. Vi ønsker et rent produkt.

Dette giver et produkt, vi kan være stolte af. Et produkt af høj kvalitet, der er fremstillet af gode danske råvarer og spændende smagsgiverer fra det store udland og indland.

Alt dette giver en mjød, der kombinerer honningens sødme, alkoholens skarphed og smagsgivernes interessante noter. En drik, der kan indtage uendelige udtryk alt efter hvilken honning, gær, krydderier eller frugt, der indgår i brygprocessen.

Alkoholprocenten varierer efter gærtype og honningtilsætning. For os er den rette styrke dog over 15%, da det giver et godt sammenspil mellem honningens varme og alkoholens skarphed.

Perfekt til en stund med selvforkælelse, til desserten eller som del af madlavningen.

Med venlig hilsen,
Familien Petersen